Totemo Ramen – kanske Stockholms bästa ramen

Dela inlägget:

Restaurang Totemo Ramen är verkligen ett litet ”hål i väggen” och är ett av de ställen i Stockholm som påminner mig mycket om Japan – inte bara för att det endast serveras ramen här. Små restauranger med plats för ett knappt ett dussin gäster – de flesta sittandes på barpallar runt kocken – är det nästan bara i Japan jag sett när jag har varit ute och rest.

Totemo Ramen

Totemo Ramen öppnade för drygt fem år och är en liten restaurang med fokus på ramen – japanska soppor med mustig buljong och nudlar som bas. Här kokar man buljongen själva på ekologiska höns och man har egen leverantör som gör färska nudlar på råg och vete. Sin ramen beställer man med fördel fläsksida som blivit riktigt mör i en sous vide över natten innan den bränns av vid servering samt ett sojamarinerat ägg. Soppan toppas sedan med fermenterade bambuskott, silverlök och friterad lök.

Totemo Ramen

En så mustig soppa som denna är det sällan jag smakat i Sverige och enkelheten i fåtalet toppings bidrar ännu mer till den japanska känslan, som toppas med japansk pop som strömmar ur högtalarna.

Menyn på Totemo Ramen

På menyn finns fyra olika ramens (varav en vegansk). Som tillval finns extra fläsk, nudlar eller ägg. Bara alkoholfria drycker, som ginger ale eller lättöl.

Kom i tid – eller sent

Totemo Ramen ligger på Sankt Eriksgatan 70, ett par hundra meter från Sankt Eriksbron och har sedan start varit poppis. Eftersom det finns så få platser blir det snabbt fullt och köerna utanför kan bli långa – och kalla att stå i på vintern. Så kom tidigt – eller sent! De öppnar 11.30 och stänger 15.00 – alla dagar i veckan. Deras webb hittar ni här.

Fler små japanska restauranger i Stockholm

Det finns som tur är för alla som liksom jag älskar japansk mat – massor med bra japanska små restauranger i Stockholm. Många med fokus på sushi, som på Michelinkrogen Sushi Sho eller den ännu mindre Sushi Oy.

Okonomiyaki hos Mama Wolf

Hos Mama Wolf på söder serverar man japansk streetfood från Osaka och specialiteten är Okonomiyaki – “OKO”. Detta är en japansk “Vitkålsraggmunk” – en bas gjord på vitkål, ägg, mjöl. Läs mer om Mama Wolf här.

Japansk middag hemma

Sushi är förvånansvärt lätt att göra själv hemma och med japanska drycker blir det en riktigt festlig middag! Läs om en av våra japanska hemmamiddagar – och länkar till alla mina reportage från Japan i detta reportage!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Årets bästa julöl 2024 – Hitta den godaste julölen till julbordet

Letar du efter Årets bästa julöl 2024 för att få den perfekta drycken till julbordet? Då är detta...

Bubble Cruise med Tallink Silja – en dröm för en champagneälskare

Älskar du champagne och vill lära dig mer om denna ädla dryck samtidigt som du får testa riktigt...

Webblansering av Springbank Whisky i november 2024 – Fyra olika årgångar

Då och då släpps nya flaskor på Systembolaget som endast kan bokas via deras webblansering, och nu i...

Saker att göra på Menorca – En guide till Medelhavets gömda pärla

Letar du efter tips på saker att göra på Menorca? Då har du kommit rätt! Menorca är en...