Totemo Ramen – kanske Stockholms bästa ramen

Dela inlägget:

Restaurang Totemo Ramen är verkligen ett litet ”hål i väggen” och är ett av de ställen i Stockholm som påminner mig mycket om Japan – inte bara för att det endast serveras ramen här. Små restauranger med plats för ett knappt ett dussin gäster – de flesta sittandes på barpallar runt kocken – är det nästan bara i Japan jag sett när jag har varit ute och rest.

Totemo Ramen

Totemo Ramen öppnade för drygt fem år och är en liten restaurang med fokus på ramen – japanska soppor med mustig buljong och nudlar som bas. Här kokar man buljongen själva på ekologiska höns och man har egen leverantör som gör färska nudlar på råg och vete. Sin ramen beställer man med fördel fläsksida som blivit riktigt mör i en sous vide över natten innan den bränns av vid servering samt ett sojamarinerat ägg. Soppan toppas sedan med fermenterade bambuskott, silverlök och friterad lök.

Totemo Ramen

En så mustig soppa som denna är det sällan jag smakat i Sverige och enkelheten i fåtalet toppings bidrar ännu mer till den japanska känslan, som toppas med japansk pop som strömmar ur högtalarna.

Menyn på Totemo Ramen

På menyn finns fyra olika ramens (varav en vegansk). Som tillval finns extra fläsk, nudlar eller ägg. Bara alkoholfria drycker, som ginger ale eller lättöl.

Kom i tid – eller sent

Totemo Ramen ligger på Sankt Eriksgatan 70, ett par hundra meter från Sankt Eriksbron och har sedan start varit poppis. Eftersom det finns så få platser blir det snabbt fullt och köerna utanför kan bli långa – och kalla att stå i på vintern. Så kom tidigt – eller sent! De öppnar 11.30 och stänger 15.00 – alla dagar i veckan. Deras webb hittar ni här.

Fler små japanska restauranger i Stockholm

Det finns som tur är för alla som liksom jag älskar japansk mat – massor med bra japanska små restauranger i Stockholm. Många med fokus på sushi, som på Michelinkrogen Sushi Sho eller den ännu mindre Sushi Oy.

Okonomiyaki hos Mama Wolf

Hos Mama Wolf på söder serverar man japansk streetfood från Osaka och specialiteten är Okonomiyaki – “OKO”. Detta är en japansk “Vitkålsraggmunk” – en bas gjord på vitkål, ägg, mjöl. Läs mer om Mama Wolf här.

Japansk middag hemma

Sushi är förvånansvärt lätt att göra själv hemma och med japanska drycker blir det en riktigt festlig middag! Läs om en av våra japanska hemmamiddagar – och länkar till alla mina reportage från Japan i detta reportage!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Lyxig lördagslunch – Afternoon Tea på La Tour

Vill du unna dig en riktigt lyxig lördagslunch? Då kan jag verkligen rekommendera Afternoon Tea på La Tour,...

Visum till England – från 2 april 2025 behöver svenskar ETA-visum för resa till Storbrittanien

Från och med den 2 april 2025 blir det obligatoriskt för svenska medborgare att ansöka om visum till...

Matlagningskurs i Stockholm på Restaurangakademien – Asiatisk streetfood

Är du på jakt efter en matlagningskurs i Stockholm där du får laga spännande rätter och utveckla dina...

Moët & Chandon Champagne Gondola i Lech

Lech i Österrike är en av de glassigaste alporterna och här flockas kungligheter, kändisar och inte minst svenskar...