Nu är vinnarna i Gulddraken 2020 utsedda. Det var hård konkurrens som alltid och det var för ovanlighets skulle inte bara nya restauranger som gick ut som segrare, utan i Lyx en restaurang som funnits i bra många år. Vilka som vann ser ni nedan och längre ner även vinnarna i respektive kategori åren 2014-2019.
För – många restauranger blir faktiskt ännu bättre med åren när de slipat på teknik och förbättrat menyn successivt. Ta exempelvis Lilla Ego som vann Gulddraken 2014. Först nu har de en dessert på menyn som matchar nivån på maten!
Vinnarna i Gulddraken 2020
- Gulddraken 2020 Krog Lyx: Gastrologik
- Gulddraken 2020 Krog Mellan: Sekt. Sydtysk comfort food som flammkuchen och sekt i glasen. Webbdsida här.
- Gulddraken 2020 Krog Budget: Pat’s Place. Thailändsk mat i tapas-format. Webbsida här.
- Gulddraken 2020 Bar: Lucy’s Flower shop
- Gulddraken 2020 Caf’e: Robin Delselius Bageri. Webbsida här.
Nyfiken på vilka som var nominerade i Gulddraken 2020? Kolla in dem här.
Tidigare års vinnare i Gulddraken 2014-2019
Ser man på de krogar som vunnit Gulddraken tidigare finns de flesta kvar och är såklart utmärkta restaurangval om man inte får bord på årets vinnare – som i regel blir fullbokade redan när de nomineras i Gulddraken om de inte redan var det innan. I alla fall i den bredaste kategorin Krog Mellan. Med undantag för årets vinnare Sekt, där bokade jag bord idag ett par veckor fram i tiden och det fanns gott om lediga bord!
Kategori Krog Lyx:
- 2019: Oaxen Krog
- 2018: Soyokaze
- 2017: Adam/Albin
- 2016: Omakase Köttslöjd – har ersatts av ”Flickan”
- 2015: Oaxen Krog
- 2014: Oaxen Krog
Kategori Krog Mellan
- 2019: Hantverket
- 2018: Kagges
- 2017: Portal
- 2016: The Flying Elk
- 2015: Fotografiska
- 2014: Lilla Ego
Kategori Krog Budget
- 2019: The Fishery, Brunkebergstorg
- 2018: Brisket and friends
- 2017: 800 grader
- 2016: Ai Ramen
- 2015: Katarina Ölcafé
- 2014: Voltaire
Fotobylines: Samtliga foton ovan pressbilder från Dagens Nyheter . Lucy’s Flower shop: Thomas Karlsson, Dagens Nyheter. Pat’s Place: Alexander Mahmoud, Dagens Nyheter . Robin Delselius Bageri, Sekt & Gastrologik: Fredrik Funck, Dagens Nyheter